25 Nisan 2014 Cuma

Roland Garros Öncesi Toprak Sezonu ve Rafa 'The Tam Bir Hayal Kırıklığı'




Daha önce de hüzünle belirttiğim gibi yılın en sevdiğim sezonu toprak kort sezonu aynı zamanda yılın en yoğun dönemi wimbledon'ı da içine alacak şekilde. Öyle ki daha bir toprak turnuvası izlemedim. Ama yasa boğucu geçtiğinden de haberdarım.





Nadal geçen sene finalde Djokovic'e kaybederek üzdüğü Monte Carlo'da bu sene final de göremeyerek -David ferrer'e yenilerek- sonrasında da Barcelona Open'da Almagro'ya çeyrekte yenilerek Rolad Garros öncesi hiç hoş sinyaller vermedi.




Federer ise katılmadığı Monte Carlo'ya bu sezon katılıp final görerek bizlere korku salmaya devam ediyor.  Wawrinka'nın da gayretleriyle AusOpen 2014'te gerçekleşmeyen bir İsveç finali sundular bize.

Wawrinka da avustralya finalinden sonra düştüğü yönünde sürekli eleştiriliyordu. Toparlamış. Bi kendine gelmiş maalesef.




Djokovic de geçen sene finalde Rafa'yı yenip kupasını da eline alıp yürüyerek evine götürdüğü Monte Carlo'da Rafa kadar olmasa da hayal kırıklığı yarattı.
Bileğinin sakat olduğu sonra da düşünüldüğü kadar kötü olmadığı bilgisinin geldiğini de ekleyelim.




David Ferrer ve Nico Almagro sezonun kazanan isimlerinden ikisi diyebiliriz. Rafa'yı yenmek özgüven tazeletmiştir.




Nadal oldukça sıkıntılı. Çok büyük hayal kırıklığı bu iki turnuvudan birden yarı final göremeyerek ayrılması. Hayır yani yenildiği adamlar da... Neyse.




Şimdii... Biraz da özele girelim. Malum Federer'in hanımı Mirka kızımız tekrar hamile. Federer de ailem her şeyden önce gelir takvimimi ona göre ayarlıcam tanımam öyle grand slam falan minvalindeki açıklamalarıyla kulislere hareket getirdi.

Ancaak asıl bomba gibi düşen -ama nedense Türkiye'de tt olamayan, timelineımda infial yaratmayan- olaya. .
Bizim tarzan Nole baba oluyormuş. DJOKOVIC BABA OLUYOR! Her fırsatta uyuzluğunu dile getirdiğim nişanlısı Jelena hamileymiş. Bunu bir twit atarak biz sevenleriyle(!) paylaştı.
Hesaba defalarca baktım. Onaylanmış hesap. Bi daha bakim vallaa da onaylanmış hesap ha durumundan sonra ikna oldum.  Ne diyelim allah analı babalı büyütsün.





İnşallah Federer'in ikizleri doğduktan sonra yaşadığı performans düşüklüğünü yaşar. Çok da gerek yok gibi ama nolur nolmaz. Rafa'ın da hali ortada şimdi.

Ha bir de bu arada Ivan Lendl ve Andy Murray birlikteliği sona erdi. Ayrılık Lendl cephesinin kararıymış. Ve Murray bayağı dımdızlak kaldı ortada hala da bi koçu yok. En son koç olabilecekler listesini 7-8 isme indirmiş. Bayan koç da olabilirmiş diye duyduk. Yakında açıklar heralde.
Wimbledon kazandıktan sonra kendine gelemedi bu çocuk :(





İlk etapta aklıma gelenleri yazdım çok da uzatmıyım şimdilik bu kadar. Sezonun kalanında mutlu mutlu, caps locku bol, coşkulu yazılar yazmak dileğiyle esen kalın efenim.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder