8 Haziran 2013 Cumartesi

Roland Garros 2013 Erkekler Finali RAFA vs. FERRU


Yarı finalde beklenildiği şekilde Tsonga'yı eleyen David Ferrer ve yarı finalde inanılmaz-müthiş-dehşet-korkunç-harika bir maçla Djokovic'i elemeyi başaran Rafael Nadal.. Fransa'da İspanyolların finali...

David Ferrer açısından oldukça önemli ve duygusal bir maç. Tecrübeli tenisçi daha önce hiçbir grand slam'e bu kadar yaklaşmamıştı. Şimdi en iyi olduğu kortta -toprak kortta- o kortun en iyi oyuncusuna karşı -toprak kralına karşı- büyük bir mücadele verecek.

Şimdiye kadarki karşılaşmalarında ve son zamanlardaki karşılaşmalardaki istatistiklerde üstün olan taraf Nadal. Özellikle Ferrer'in mental zayıflığı-gücü sorgulanıyor. Bu eleştirilerden oldukça sıkılmış olacak ki Madrid Open maç sonu basın toplantısında Rafa karşısında 3. setteki oyununun düşüşüyle ilgili mental gücüyle alakalı sorularda mental olarak zayıf olduğunu düşünmediğini söyledi.


Ayrıca Tsonga yarı finali sonrası röpotajda 'vücuduma iyi bakıyorum, yaşım ilerledikçe edindiğim tecrübelerimi korta yansıtıyorum' diyerek kendine güvenini dile getirdi.

Nadal içinse söylenecek o kadar çok şey var ki... Duygusal anlamda onun için de oldukça değerli bir maç.
Bundan birkaç ay önce RG'nin bir hayalden, bir umuttan ibaret olduğunu yazarken şimdi en güçlü adayı olması inanılmaz bir şey...


7 ay gibi bir süre eline raket almamış olup katıldığı ilk GS'de finale çıkmak, şampiyon adayı olmak... Bunun da ötesinde yarı finalde Djokovic'e karşı verdiği 5 setlik müthiş bir mücadele var ki zihinsel bir zaferdir aynı zamanda. Monte Carlo'da yenilmesine rağmen bu 5 setlik zor mücadeleyi sonuna kadar kovalaması, kazanması müthiş.






Bir başka olası muhteşem duygu 8. Roland Garros zaferinin getireceği rekor duygusu olacak. Nadal'ın dönüşünde 'bana fiziksel kuvvet, özgüven veren; kariyerimi zirveye ulaştıran her şeyi özledim' demeçleri verdiği sakatlığın ardından böylesi muhteşem bir rekorda toprağı gözyaşlarıyla nemlendirmesi oldukça muhtemel.


Çok heyecanlı, çok zevkli, çok duygusal bir final bizleri bekliyor..

Hatırlatalım: Rafael Nadal geçen sene de -muhtemelen sakatlığı dolayısıyla- erken veda ettiği Halle Open'dan çekildiğini açıkladı. Yoğun birkaç ay geçirdiğini ve doktorunun tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını söyledi. E bi yüreğimize indi tabi ama umarım Wimbledon'da kendini affettirecek :)



ikilinin romantik ve duygusal olduğu kadar eğlenceli anları da mevcut :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder