7 Haziran 2013 Cuma

ROLAND GARROS 2013 ERKEKLER YARI FİNALİ/ DJOKOVIC-NADAL





 En akılda kalıcı yarı finaller listesinde üst sıralara tırmanabilecek, müthiş bir maçtı.

Her çeşit puanın-puan kaybının yaşandığı, bir çok kırılma noktasını içinde barındıran, çok kez farklı taraflar için 'buradan bu maçı vermez-döndüremez artık' dediğimiz, hop oturup hop kalktığımız, sonunda djokovic'in hayal kırıklığı yaşadığı ve toprak kralının 7 aylık sakatlığı hiçe sayıp 'hala kral benim' dediği mükemmel bir maç..









İlk sete çok iyi başlayan taraf Djokovic olsa da set ortalarına doğru Nadal ağırlığını ortaya koydu ve 6-4'le ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci setteyse etkin olan taraf Djokovic'ti. kazandığı servis avantajını kaybetmedi ve 6-3'le seti alarak durumu 1-1'e getirdi.








Yaşadığı küçük sakatlık daha sonraki setlerde etkilemesin diye mi bilinmez 3. sette Djokovic oyunu çok zorlamadı, Nadal da affetmedi. 6-1.











































4. set oldukça mücadeleli geçti. son anda servis kıran Nadal maça 2 puan uzaklıktayken bir anda servisini kırdırarak büyük bir şaşkınlık yaşadı ve bu şaşkınlığı da tie-break'te üstünden atamadı. Djokovic maçı final setine taşıdı.



Final setinde tie-break oynanmıyor. Daha setin başında servis kıran Djokovic maçı kazanmaya oldukça yakın görünüyordu. 'god mode on' tenisinde ağrılarından eser yoktu!

Ancak Rafael Nadal servisini geri almayı başardı ve tüm oyunlarda Djokovic'i maçta kalmak için servis atmak zorunda bıraktı. Hata yapanın yandığı final seti 7-9'la Rafa'nın olurken toprak kralı VAM8S'lamaya çok çok yakın artık.




Maçın kırılma anlarından biri Novak Djookovic'in smacından sonra fileye değmesi oldu. Nadal'ın servis oyununda avantaja getirecekken puan Nadal'ın hanesine yazıldı. Burada Nadal'ın ispiyonculuğu adeta fışkırmış. Zor durumdasın tamam da puan da Nole'nin hakkıydı aslında. 'örtmeniiem o yaptıı' tavırları olmamış :(




Başka bir kırılma noktası. Djokovic'in yönlendirdiği rallyde Nadal'ın tweener'ından sonra Djokovic'in epic bir şekilde kaçırdığı smacı görüyoruz. Oldukça şanssız bir an.




Sıradaki Nadal'dan.. Yetişememesi gereken topa muhteşem forehand winner!



Maç içinde 'hot shot' olabilecek şahane vuruşlar vardı.
Nadal'ın üst üste inanılmaz 2 backhand winner attığı, djokovic'in  inanılmaz smaçlar kaçırdığı, Nadal'ın 'nanik' yapan müthiş spinli topları, Djokovic'in toprağa gömülecek şiddetteki forehandleri, bu seviyedeki bir tenis maçında çok ender görülebilecek file puanı, süre ikazı ve ceza puanı.. Gerçekten izlemeyen çok şey kaçırdı.

Nadal'ın da ace konusunda kariyer rekoru kırdığından şüpheleniyorum. 7'den fazla ace attı sanırım. istatistiğe kavuşunca güncellerim.
Eee.. Djokovic korkusu adama böyle ace attırır işte :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder