6 Nisan 2013 Cumartesi

GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR!



Formula 1'i Ralf-Michael Schumacher'in kardeş kardeş yarıştığı zamanlardan beri takip ederim.
Haftasonları televizyonda odadan odaya yayılan motor sesi mest ederdi beni. Başa baş yarışların pitstoplarında heyecandan yerimde duramazdım herkes gibi.

Tüm bunlar d-smart eğlenceme turp sıkana kadardı. (bu turp sıkmak deyimini de en güzel Ron Weasley söylüyor bence)
İnsanlar artık sevdikleri sporları, tuttukları takımların tüm maçlarını, farklı ligleri izleyebilmek için, yorgun argın eve geldiklerinde ayaklarını uzatıp istedikleri kanalı seyredebilmek için televizyonlarının yanında seksen dokuz tane teneke bulundurmak zorundalar!!

Bir ara endüstriyelleşmiş dünyada sporun ve sporseverin payına düşenler başlıklı yazı yazıp içimi ayrıca döksem iyi olacak. Yoksa burda kendimi toplayamam.

Ama geçen sezon dank etti. Ben zaten futbolu, tenisi internetten izliyorum bunun F1'i de vardır diye.. Çok şükür varmış. Sosyal medya da habersiz bırakmıyor sağolsun. Ne olup bitiyorsa anında haberimiz oluyor.
Ama işin garip yanı bu 2.05'lik pitstop anında değil birkaç gün sonra haber oldu.

Geçen gün Malezya GP'de -multi 21 koduyla Webber ve Vettel'İn birbirine girdiği, Vettel yüzsüzünün 2 tur boyunca zorlayıp pardon yanlışlıkla oldu diyerek yüzsüzlükte çığır açtığı, Hamilton'ın eski takımına lastiklerini emanet ettiği yarış- birçok vakanın gölgesinde kalan bir pitstop yaşanmış.





Redbull Webber'in lastiklerini 2.05 sn'de değiştirmiş. İzliyorum, izliyorum ne ara değişiyor o lastikler anlam veremiyorum. İlüzyona falan bağlıycam artık. Rekor dışındaki diğer süreler de 3 sn'nin altında.

Redbull 2 sn'nin altına düşülebileceğini iddia etmiş. Bu sezon öyle bir çılgınlık yapacaklar galiba. İyi hoş da bi sakatlık olmasın? Gerçi Vettel'e denk gelecekse bi sakatlık çıkabilir bence sakıncası yok!

Hey gidi hey.. Alonso Renault'dayken, Schumacher henüz hiç emekli olmamışken, Hamilton daha ehliyet alamamışken bu pitstoplar 8 sn'di. Yine de hayret ederdik. 7 sn'nin altına düşünce inanamazdık falan..

Yıllar geçti, kurallar değişti, lastik seçimleri daha da önem kazandı, DRS geldi mertlik bozuldu, puan sistemini zaten hala kavrayabilmiş değilim.. Ama şurası kesin ki artık eskisinden daha fazla takım sporu, sürücüler araçların kalite farkını eritemiyorlar malesef.

Zaman hızla akıp giderken hızlanarak da akıp gidiyor. Yaşlandığımı hissettim bir pitstopla.

Ayrıca yılların tecrübesi onyılların asaleti Ferrari'nin nasıl olur da bir teneke kutu içecek markasından daha iyi araç yapamadığı da soru işaretimdir.




                                                      şaşkın Lewis :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder