26 Haziran 2013 Çarşamba

SLIPPERY SLOPE WIMBLEDON!




Daha ilk gününde Rafael Nadal'ın elenmesiyle sarsıcı bir başlangıç yapan Wimbledon 2013 art arda gelen sakatlık ve çekilmelerle bu sene ilginç bir hal almaya başladı.

İlk turun en büyük sürprizine imza atan Darcis, çekildiğini açıklayarak biz RaFan'ların 'MADEM ÇEKİLECEKTİN NİYE NADAL'I ELEDİN BE ADAMM!!' diye iç pöykürmesine sebebiyet vermek suretiyle furyanın perdesini aralamış oldu.

Daha sonra sakatlanarak da olsa ilk tur maçını kazanan, turnuva geleceğini az çok tahmin ettiğimiz Azarenka çekildi.

Tsonga, Gulbis maçında 2-1 gerideyken daha fazla devam edemeyerek çekildi.

Isner ve Cilic de turnuvadan 'kayan' isimler arasında kendilerine yer bulmuşlar.

Sharapova da çığlıkdaşı Azarenka gibi düşe-kalka maçı tamamlasa da dünya 131 numarasına elenmekten kurtulamıyor. Maç sonu 'rakibim de aynı zeminde oynadı' diyerek 'mazeret arkasına sığınmıyorum imajı'nın da dibine vurmuş :p

Stephens sağlık molası aldığı maçı kazanarak yola devam edebilenler arasına adını yazdırıyor. Mahut de sağlık molası alanlardan ancak yenilmekten kurtulamıyor.

Shvedova omuz sakatlığından dolayı çekilmiş. Stepanek de maça devam edemeyen bir başka isim.

Wozniacki de sakatlanıp maç esnasında tedavi olup efendi efendi yenilmiş.



Zemin konusunda büyük soru işaretleri var. Benzer bir durum İstanbul'da olsa ne olurdu düşünemiyorum. Grand Slam, gelenek, adı var diye yani..








Gelenek demişken Wimbledon yetkilileri Federer'den ayakkabısını değiştirmesini istemişler. Altı turuncu diye.. Abartmasınlar artık, zaten 'Sensation White' takılıyor herkes.











Sağkalım oranının oldukça düşük olduğu bir turnuva. Finale çıkmak için sağ kalmak ilk şart.

Sağlıcakla kalın efenim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder