12 Mayıs 2013 Pazar

MADRİD FİNALİ



Wawrinka-Nadal finali Wawrinka'nın önceki maçlardaki performansı düşünülerek zevkle bekleniyordu asında ama beklenenden kolay geçti Rafa açısından.

 Nadal servis kırarak başladı maça. Wawrinka ilk servis oyununu  4-0'ken alarak durumu 4-1'e getiriyor. Set sonuna doğru backhandleri yavaştan ısınan Wawi ilk seti 6-2 veriyor.

Bence Nadal da bu kadar kolay bir ilk set olacağını beklemiyordu. İkinci set beklendiği gibi daha başa baş başladı. her iki oyuncu da servislerini kaptırmadı. 3-3'ken Rafa servis kırarak 4-3 öne geçti. Daha sonra yine kendi servislerini alarak 6-4'le noktaladı.





Wawrinka'dan daha zorlayıcı olmasını beklerdim. Aslında kendisi de performansıyla ilgili hayal kırıklığı yaşadı.









Nadal'ın tamı tamına 3 ace atmış olması sevindirici. Wawi bu konuda 5 ace'le daha üstün ama Nadal açısından oldukça iyi bir rakam. (maalesef)

Bu kupayla Nadal en çok masters1000 turnuvası kazanma rekorunu geliştimiş. 23 şampiyonlukla ilk sırada onu 21 Şampiyonlukla ikinci sırada.
Ayrıca Nadal'ın 40. toprak şampiyonluğu. Bu konuda rakiplerine fark attığını söylememe gerek yok sanırım. :)






Seyirciler arasında tanıdık isimler de vardı. Turnuva boyunca Nadal'ı yalnz bırakmayan Ramos ve Ronaldo'ya Pepe de eşlik etmiş bu sefer. Ronaldo'nun saçlarına da laf etmemeye çalışıyorum.



Kadınlarda ilk setteki çok çok etkili oyunuyla  Sharapova'yı 2-0'la geçen Serena Williams Kupanın sahibi olarak sıralamadaki yerini koruyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder