31 Mayıs 2013 Cuma

GAEL MONFILS



Monfils estetik ve akrobatik tenisiyle her zaman favori tenisçilerimden biri olmuştur. Öyle ki Ferrer ve Federer'i aynı kişiler zanneden kardeşim ve Federer'i görse tanımayacak olan babam için bile o 'uçan adam Monfils - the kara uşak'tır :) (ama Nadal'ı kardeşim tanıyor, babam da gördüğünde a bu tipsiz Nadal'dı di mi diyerek bildiği bilgisini bizimle paylaşıyor sağolsun)

Neyse bir zamanların ATP 13.'sü, uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen Gael Monfils; Roland Garros 2013'te önemli rakipler karşısında 3. tura kadar gelerek adından söz ettirdi.

1. tur maçı Tomas Berdych karşısındaydı. Monfils'in adının yanında parantez içinde gördüğümüz o seksen bir rakamı içimizi burktu daha maç başlamadan. Ve bir sürpriz de beklemiyorduk.

Ancak maç beklendiği gibi başlamadı. Monfils setlerde 2-0 öne geçerek hem bizleri hem Berdych'i şaşırttı. derken dünya 6 numarası kendini toparladı ve 2 set kazanarak maçı final setine taşıdı. Tamam dedim burdan maçı vermez daha Berdo. Zaten Monfils de eski formundan uzak, hem yoruldu da..

Ama öyle olmadı. Monfils ilk turun en güzel sürprizinin altına imzasını attı ve Berych'i evine yolladı.

Bu aslında onun için de sürprizdi maç sonu açıklamalarından anladığımız kadarıyla: 'uzun zamandır bu seviyedeki bir maçı kazanmamıştım' diyerek nadalvari hüzünlendirdi bizleri :(





2. tur maçında yine zorlu bir rakip Gulbis'e karşı yine uzun süren bir mücadele verdi. 6-7 / 6-4/ 7-6 / 6-2'lik setlerle alan, turnuvanın en seyir zevkli maçlarıyla yoluna devam eden Monfils 3. turda İspanyol Robredo'yla eşleşti.


3. turda da iyi mücadele etti ancak ilk 2 turun yorgunluğuyla 5 sete uzayan maçta İspanyolların toprak duvarını aşamadı.
İlk 2 seti kazanmasına rağmen maçı kaybetti. 6-2/7-6/2-6/6/7/6-2.






Uzun mücadelede yorgunluk her iki tenisçinin de yüzünden akıyordu. maç bittiğinde Robredo hem zaferin verdiği mutluluktan hem de muhtemelen yorgunluktan kendini yere bıraktı.








Monfils umarım Wimbledon'da daha iyi olur, daha üst turlara çıkar. Lakin değinmek istediğim bir nokta daha var. O kıyafet ne O saçlar ne!!MONFILS! ben seni bazen cinleri tepesinde, bazen afacan, bazen sempatik anlamlar yüklediğim kabarık saçlarınla sevdim! Nike kolsuzlarınla sevdim!! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder