10 Mayıs 2013 Cuma

TURUNCU MADRID




Sürprizlerle dolu geçiyor Madrid günleri.

Öncelikle dikkat çekici vedalardan behsedelim.

Djokovic, baby Federer Dimitrov'a elenerek turnuvanın dikkat çekici sürprizlerinden birine imza attı ama burda Nole elendi dersek Grigor'a haksızlık yapmış oluruz. Djokovic'i oldukça yıprattı oyunuyla seyirciyi de arkasına alarak. Öyle ki aşağıdaki görüntüler ortaya çıktı!




Diğer en dikkat çekici sürpriz ise Federer'in Nishikori'ye elenmesi oldu ki bu Djokovic'in Dmitrov'a
elenmesinden daha dikkat çekici. Bu durumda Federer'in uzun süren tatilinin de etkisi olabilir.
Nadal-Youzhny maçında ise sürpriz bir sonuç çıkmadı çok şükür. Rafa çeyrek finale çıkmayı başararak Ferrer'in rakibi oldu.

Ferrer toprakta her zaman zor bir rakiptir ve Djokovic'in bile Ferrer'e karşı üstün olduğu belki de tek vurucu nokta inadıdır. Mental anlamda forehandleri kadar sağlam değil maalesef.


İlk seti 6-4 kazanan Ferrer ikinci sette de baskın bir oyun ortaya koyarak Rafa'ya ve RaFanlara ecel terleri döktürse de Rafa tie-breakle seti kazanıyor. İşte bu noktada ne oluyorsa ilk 2 set oyunu domine eden Ferrer uçup gidiyor ve final seti 6-0 Rafa lehine sonuçlanıyor.



Ferrer öğrenilmiş çaresizliğin 3D hali adeta. Geçen sene bu ikili Barcelona Açık'ta finalde karşılaşmışlardı ve yine çok çekişmeli geçen ilk set Rafa'nın olunca Ferrer ikinci sette hayalete dönüşmüştü. Maça harika başlıyor ama seti kaybedince yok oluyor. Oysa toprakta en keyif veren oyunculardan biri..


Unutmadan söyleyelim bayanlarda yarı final eşleşmeleri: Serena Williams- Sara Errani ve Maria Sharapova-Ana Ivanovic.
Sharapova- Ivanovic maçı şimdiden timeline'ları şenlendirir gibi :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder