9 Haziran 2013 Pazar

Roland Garros 2013-Final



Geçen yıl yarı finalde karşılaşan ikili bu sene finalde karşı karşıya geliyorlar. İstatistikler doğrultusunda sonucu belli bir maçtı ancak Ferrer'den daha uzun sürebilecek bir mücadele bekliyordum. Yine de mücadelenin hakkını verdi.





Maç seyir zevki açısından malesef tatmin edici değildi. Özellikle de o enfes Djokovic-Nadal yarı finalinden sonra..

Güzel rallyler, güzel puanlar izledik ama izlemeyen de çok şey kaçırmadı.

Nadal turnuva boyunca gösterdiği reaksiyonlarla beni şaşırttı. Bugün de. Normalde sadece 'vamos'layan, yumruğunu sıkan; kaybettiği sayılarda fazla reaksiyon vermeyen Rafa, ellerini başının arasına almaya, kendine kızmaya hatta elini alnına vurmaya başlamış!




Nadal'ın sakatlık sonrası servisleri ve backhand paralelleri çok etkli. Sıkıştığı anlarda ace'e başvurabilecek kadar. Ancak çok daha fazla basit hata yapıyor gibi.


Maça damgasını vuran olay ise protestolar oldu. Bir protestocu elinde meşaleyle korta daldı. Protestolar çocuk haklarıyla ilgiliymiş.




Leonardo Dicaprio da final maçını seyredenler arasındaydı.




Her iki tenisçi açısından da duygusal bir maç oldu. Ferrer'in ilk grand slam finali, Nadal'ın en iyi ve hatta inanılmaz derecede iyi sakatlık dönüşü senaryosu.




Nadal 8. Silahşörler Kupasını Usain Bolt'un elinden aldı





ve her yıl olduğu gibi aynı pozu vermeyi ihmal etmedi :)





Bir grand slam'i n çok kazanan tenisçi olarak tarihe geçti. 27 yaşında gerçek bir efsane. Eğer sakatlık problemi yaşamazsa bu rekoru geliştirecek gibi görünüyor :)





Çocuklarla




King of Clay








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder