5 Haziran 2013 Çarşamba

Roland Garros 2013 Yarı Final Eşleşmeleri- Erkekler




Erkekler yarı final eşleşmeleri

Ferrer-Tsonga

Djokovic-Nadal 'erken final'






Şu dörtlü arasında Federer'i görmemek gerçekten ilginç. Tsonga'ya yenilmesi çok şaşırttı. Hem de 3 sette.
Uzun tatil yaramadı Federer'e sanırım. Ya da Wimbledon'a saklıyor kendini.
Ya da ben çok iyimserim?





Tsonga'nın yarı finaldeki rakibi Ferrer, toprakta güçlü ve slamsiz tecrübeli bir tenisçi. Arzulu ve sağlam oyunuyla Tsonga'yı eleyecek gibi. Ama deli oğlanın da ne yapacağı belli olmaz.



Diğer yarı final eşleşmesi Djokovic-Nadal adeta bir erken final. VAM8S'lamak isteyen Nadal, kariyer slam'inin peşinden koşan tarzan Djokovic'e karşı.




Nadal çeyrekte Wawrinka karşısından rahat skorlarla yarı finale çıktı. Açıkçası Wawi biraz şaşırttı beni. Sonuçtan gayet memnunum tabi de.. Ama bir set, bir tie-break bir şeyler bekliyordum. 4. turda 5 setlik bir maç oynamasının da bunda etkisi olabilir tabi.

Djokovic ise yaşlı alman kurdu Tommy Haas'ı eleyerek yarı finale çıktı. Haas çok başa baş bir mücadele sergiledi. Haas'ın basit hataları ve Djokovic'in atletik-genç oluşu maçın sonucunu belirlese de Haas'ın hakettiği sonuç bu değildi. (taraflı bakış, duygusal bakış)





Djokovic maç sonu pöykürmeyi de ihmal etmedi sağolsun. 35 yaşında adam var karşında az edepli, az saygılı ol!

 Djokovic'in özgüveni yerinde. Monte Carlo'da Nadal'a karşı kupayı almak onu çok keyiflendirmiş mental olarak. Formuna da güveniyor maç sonu açıklamalarından anladığımız kadarıyla: '5 set de olsa o maçı kazanmak istiyorum'


Djokovic-Haas maçını seyredenler arasında Leonardo Dicaprio da vardı. Acaba neden Philippe Chatrier değil de Suzanne Lenglen'deydi :(



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder