4 Temmuz 2013 Perşembe

Wimbledon 2013 Erkekler Yarı Final Eşleşmeleri

Djokovic - Del Potro (potrik'im ^_^)

Murray - Janowicz


Murray-Janowicz eşleşmesiyle başlayalım. Bu sene sürprizlerle dolu Wimbledon'da pek beklenen bir eşleşme değil tabi. Bu cümlenin anlamı: 'Murray bunu çiğ çiğ yer' yok zaten o olmazsa anneciği atlar boxından saçını başını yolar oğlunu finale çıkartır bi şekilde.

Janowitc çeyrekte vatandaşı Kubot'u 7-5/6-4/6-4'le geçmiş. Bu yıl Polonyalılar adına oldukça başarılı gerçiyor Wimbledon. Kadınlarda da Radwanska yarı finalde. Ayrıca Janowicz Murray'den sonra yarı final gören en genç erkek tenisçi olmuş.





Gelelim Murray - Verdasco maçına. Normal şartlarda buraya kadar yürüyerek gelen Murray'nin bu maçı da 3 sette bitireceği öngörülüyordu ama fakat lakin öyle olmadı.

Verdasco hiç ama hiç beklenmedik şekilde setlerde 2-0 öne geçti. Çok iyi servisler kullandı -ki bu sene wimbledon'nın anahtarı iyi servis- çok iyi puanlar çıkarttı. Ancak seyircisinin üst düzey desteğini alan ve muhtemelen de bir ara annesiyle göz göze gelen Murray 5 sette ve zorlu bir mücadele sonunda 4-6/3-6/6-1/6-4/7-5 'le yarı finale çıkmayı başardı.

Verdasco'nun en yapmaması gereken yerlerde topu basitçe dışarı göndermesi-fileye takması, oyun içindeki yanlış tercihleri de Murray'e yardımcı oldu.

Ayrıca Wimbledon seyircisinin naifliği de bir Britanyalıya bakıyormuş. holigan kesildiler, susmak bilmediler..






Eskiden severdim Murray'i. ama bi Wimbledon finali mahvetti çocuğu.. Oraya buraya bağırmalar, favori değilim demeler, yok üzerimde baskı hissediyorumlar.. Azıcık geri düşünce orasını burasını tutup 'ağrım var benim yeaaa' ayağına yatmalar... Geçen yıl ağlaya ağlaya 'baskı yok destek var' diyen adam bu yıl ultra taktiksel.


Bu kura da hileli zaten. kesin titreşimli sıcak toplar var! (ahmet çakar was here)
Zemin de Murray'e yaradı. İngiliz lobisi Murray'i şampiyon yapacak!



Gelelim Djokovic - Del Potro'ya.. Djokovic çeyrekte Berdych'i 3 sette geçerek yarı finale çıktı. Yarı finale gelene kadar da her maç bi bacaklarını ortadan ayırıp akrobasisinden esnekliğinden enstantaneler sundu. Buna karşın maşallahı var sakatlanmadı.






Berdo da ne itici bi kura çekmiş.. Önce Tomic-Berdych ardından Berdych-Djokovic seyrettirdi. RG13 ilk turunda elenen Berdych bu çeyrekle atlatmıştır artık şokunu.

Del Potro-Ferrer maçında her iki taraf da sakat kategoriside değerlendirilebilir. JMDP maç içinde içimizi kaldıracak şekilde, sakat dizini zorlayan bir düşme efektiyle bu kategorideki yerini sağlamlaştırdı. Ağrı kesiciyle maça devam etti ama Nole'ye ağrı kesici yeter mi bilinmez.




Djokovic - JMDP maçı sıkıntı. Potrik o boyla çok zorlanıyor bu kaygan çimlerde. Bir de çimde top daha az yükseldiğinden daha da fazla eğilmesi gerekiyor sanırım. (yavrum sen de kaleci mi olsaydın acaba :/)


En yakın ihtimal Djokovic-Murray finali. Murray bu uyuzluk ve 2-0dan gelmenin özgüveni, seyirci desteği, somutkan koçu ve Judy Murray'le alır artık.

Benim gönlüm mucizevi Janowitz-DelPotro finalinden yana tabii.

Murray inşallah kazanamaz. Djokovic kazansın razıyım. O derece!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder