20 Ocak 2014 Pazartesi

Avustralya Açık 2014- İlk Hafta ve Çeyrek Final Eşleşmeleri




Avustralya'da ilk haftayı geride bıraktık. ilk turu sakin geçirsek de ikinci turdan itibaren sürprizler yaşamaya başladık.

Delpotro sevenlerine oldukça ümit vadeden bir giriş yapmıştı. Çeyrek finaldeki olası Nadal eşleşmesi sorulduğunda ilk turdan Tomic'in onu eleyebileceğini de söyleyerek şimşeklerimi üzerine çekmişti bu özgüveniyle. Ne var ki ikinci turda İspanyol (bak allahın işine!) Roberto Bautista Agut'a 5 sette geçildi. Turnuvaya erkenden veda etti.




İlk turda Nadal karşısında ilk seti kaybedip maçtan çekilen Tomic seyirci tarafından yuhalanmıştı. Bu sefer fazla üzerine gittik galiba çocuğun. 3 ay oynayamayacakmış. (geçmiş olsun)

Wozniacki de -artık ne kadar sürpriz sayılır bilemeyeceğim- 3. turda Garbine Muguruzu'ya 3 sette yenilerek veda eden başka bir isim.

Kadınlarda ilk haftanın bombası sayılabilecek olay Ana Ivanovic'in Serena Williams'ı geçmesi şüphesiz. Her ne kadar Serena sırtından sakatlık yaşadığını söylese de Ana Ivanovic kortta oldukça rahat ve düşündüklerini uygulayabilen bir oyun oynadı. En son şampiyonluğunu 2010''da kazanmıştı ve bu sezon başı turnuvalarında 2010'dan sonraki ilk şampiyonluğunu aldı. Yine en son böyle bir kazanma serisi yakaladığında 2008 RG kazanması da acabalara yol açıyor tabi.






4. turun dikkat çeken maçlarından biri Victoria Azarenka- Sloane Stephens karşılaşmasıydı. hatırlayacaksınız geçen yıl Serena'yı yenerek dikkatleri üzerine çeken Stephens, Azarenka karşısında iyi bir oyun sergilerken Azarenka'nın ihtiyacı olmayan bir sağlık molası alması sonucu ritmini kaybetmişti. Ancak ritmini hala bulamamış. Rövanşa çeviremedi bu karşılaşmayı ve Azarenka 2 Sette rakibini geçerek çeyrek finale uzandı.

Ayrıca Stephens'in Serena yenildikten sonraki mutlu tavırları ufak çapta yankı uyandırdı sonra bunun Ana'nın box'ındakileri taklit etmesi olduğu söylendi. Açıkçası yine de hiç üzgün görünmüyordu. Daha önce de Serena kendisini twitter'dan takip etmedi diye trip atmışlığı var.






Turnuvaya veda eden bir diğer isimse Maria Sharapova. Sakatlık sonrası ilk slaminde çeyrek final göremiyor. 4. turda ilk seti almasına rağmen Cibulkova'ya geçildi.

Erkeklerde DelPotro dışında pek sürpriz yok.

İlk haftanın en iyi puanları için:





Çeyrek final eşleşmeleri ise şöyle:

Kadınlar

Ana Ivanovic - Eugenie Bouchard

Na Li - Flavia Panetta

Simona Halep - Dominika Cibulkova

Agnieszka Radwanska - Victoria Azarenka


Erkekler

Rafael Nadal - Grigor Dmitrov

Andy Murray - Roger Federer

David Ferrer - Tomas Berdych

Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka





Federer oyununyla göz dolduruyor. Öyle ki gönül rahatlığıyla Murray'i geçsin Rafa'nın yarıdaki rakibi olsun diyemiyorum. Çeyrek finallerin en zevkli maçı olacak.

Wawrinka geçen sene 5 sette Djokovic'e geçilmişti. Umarım rövanşı alır.

Kadınlarda Radwanska- Azarenka maçı dikkat çekici.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder