14 Ocak 2014 Salı

Avustralya Açık 2014 - Kura ve İlk tur



Nihayet grand slam sezonunu açtık. Yılın ilk grand slami Avustralya Açık en kavurucu haliyle başladı.
Önce kısaca kuralardan, daha doğrusu Djokovic'in kura şansından bahsedelim. Adeta lokum gibi kura çekti son 3 yılın şampiyonu, dünya 2 numarası Novak Djokovic.

Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer, Del Potro aynı taraftalar.

Nadal daha ilk turdan -ilk tur için zor bir kura- Tomic'le turnuvayı açıyor. 3. turda da olası rakiplerinden biri Monfils ki sevdiğim tenisçilerin finalden önce karşılaşmasından nefret ederim.

Kortların çok hızlı olduğu konuşuluyor. Ki bu da Rafa için endişelerimi arttırıyor.

DelPotro ilk tur için Tomic Nadal'ı zorlayabilir, hatta bir sürprize imza atabilir demişti. Ancak ilk seti Nadal kazandıktan sonra Avustralyalıların büyük umutlar besledikleri hayal  kırıklığı huysuz Tomic, sakatlık nedeniyle çekildi ve Nadal yorulmadan turlamış oldu. İyi de oldu kurası yeterince taşlı kort da hızlı zaten :(





2. turdaki rakibi 17 yaşındaki Yunan asıllı Avustralyalı raket Thaasi Kokkinakis. Nadal bir Avustralyalıyı daha turnuva dışına itecek sanırım, umarım.

Üzüldüğüm ilk tur eşleşmelerinden biri de Monfils-Harrison. Monfils, Ryan Harrison'ı 6-4'lük 3 setle evine yolluyor. Genç raketi 1 tur daha izlemek isterdik. Monfils'in 2. turdaki rakibi J.Sock ve olası 3. tur karşılaşması Nadal-Monfils.

Andreas Seppi'yi her zaman yıllar evvel bir Roland Garros'ta Djokovic karşısında 2-0 öne geçtiği günle hatırlarım. ''ve servis kırıyor Andreass Sepiiğe!!" sonra 3-2 vermişti maçı.
İlk turda henüz geçen hafta Federer'i yenen ve özgüven tazeleyen Lleyton Hewitt'i 5 set sonunda saf dışı bırakıp 2. tura yükselen bir diğer isim. Hewitt'in elenmesine de üzüldüm açıkçası.




Avustralya'lılar ilk turdan dökülmüşler.

Federer, Djokovic, Murray, Del Potro, Ferrer beklendiği gibi tur atladı.
Ayrıca Tsonga, Berdych, Gasquet, Wawrinka, Dmitrov, Youzhny, Janowicz, Raonic tur atlayan diğer isimler.

İlk turda şok bir sürpriz yaşamadık.

İlk turun en dikkat çekici karşılaşması 2 saatlik final seti, 4.32'lik toplam süresiyle Daniel Brands-Gilles Simon eşleşmesi. Maalesef 4 saatin ardından tur atlayan Simon oluyor.

Bu 4 saatlik ilk tur karşılaşmasını bile gölgede bırakan klasik Avustarlya Açık sıcaklarına değinmeden geçmeyelim. Sıcaklıklar 40 dereceyi aşıyor. İlk turun bilançosu bayılan 1 çizgi hakemi 1 ballboy, kusmalar, fenalaşmalar, 1 adet sıcaktan sandalye molasında sandalyesine oturamayan Federer.





Daha ilk turdan tenisçiler isyan etmiş durumda.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder